KapitalVin

KapitalVin · Ukens vintips

Bobler fra Toscana

Bobler på rad Foto: Scanpix
Publisert:15. mars 2019

Sjelden kan man si nei til bobler av god kvalitet

En høyst uvanlig musserende vin. Uvanlig i den forstand at den kommer fra Toscana som stort sett bare produserer rødvin. Bollamatta er produsert på sangiovese-druer hentet fra eldre vinranker i det sentrale og sørlige Chianti Classico. 

Norsk-italienske Bibi Graetz er blitt et ikon i italiensk vinproduksjon. Omtalt som Toscanas, tidvis Italias, beste vinprodusent. Fra hans vinkjeller og bolig i 1100-talls borgen Vincigliata i åsryggen Fiesole over Firenze har hans røde super-toskanere Casamatta Rosso (“galehus”), Testamatta (“gal i hodet”), Colore og Soffocone tatt vinverdenen med storm. Hans unike innfallsvinkel til vinproduksjon; som å kun benytte eldre vinranker, presse druene, og deretter gjære dem, direkte i åpne, eldre trefat, lang masersasjonstid og en 100% økologisk produksjon (også sertifisert) - har gitt  Bibi og hans viner legendestatus verden over.
 

Bibi Graetz Bollamatta

87

Annonse

Lys lakserosa farge. Røde bær, deilig frisk vin med vegetale toner og frisk syrlighet. Middels bobler og bobler på italiensk = «bollicine»; «bollamatta» -> «Gale/ikke riktig kloke Bobler»«

Les mer
  • Fisk, Skalldyr, Aperitif Passer til
  • Sangiovese, Sangiovese Drue
  • Italia, Italia Område
  • Bibi Graetz Produsent

Les også:

Konsulenter fra all-time high til kamp for livet:

– Jeg vil fighte for businessen

Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 

7 min lesetid

Andre leser også: