KapitalVin

KapitalVin · Ukens vintips

Bobler fra Toscana

Bobler på rad Foto: Scanpix
Publisert:15. mars 2019

Sjelden kan man si nei til bobler av god kvalitet

En høyst uvanlig musserende vin. Uvanlig i den forstand at den kommer fra Toscana som stort sett bare produserer rødvin. Bollamatta er produsert på sangiovese-druer hentet fra eldre vinranker i det sentrale og sørlige Chianti Classico. 

Norsk-italienske Bibi Graetz er blitt et ikon i italiensk vinproduksjon. Omtalt som Toscanas, tidvis Italias, beste vinprodusent. Fra hans vinkjeller og bolig i 1100-talls borgen Vincigliata i åsryggen Fiesole over Firenze har hans røde super-toskanere Casamatta Rosso (“galehus”), Testamatta (“gal i hodet”), Colore og Soffocone tatt vinverdenen med storm. Hans unike innfallsvinkel til vinproduksjon; som å kun benytte eldre vinranker, presse druene, og deretter gjære dem, direkte i åpne, eldre trefat, lang masersasjonstid og en 100% økologisk produksjon (også sertifisert) - har gitt  Bibi og hans viner legendestatus verden over.
 

Bibi Graetz Bollamatta

87

Annonse

Lys lakserosa farge. Røde bær, deilig frisk vin med vegetale toner og frisk syrlighet. Middels bobler og bobler på italiensk = «bollicine»; «bollamatta» -> «Gale/ikke riktig kloke Bobler»«

Les mer
  • Fisk, Skalldyr, Aperitif Passer til
  • Sangiovese, Sangiovese Drue
  • Italia, Italia Område
  • Bibi Graetz Produsent

Les også:

# Torsdag 16.januar 2020

Ukens vintips: Smaksbombe fra Chile

Følg med hver torsdag kl 13:00. Viner som begeistrer vinjournalist Svein Lindin legges til grunn for ukens vintips.

26 min lesetid

Kapital kårer Norges ypperste analytikere:

Best i landet på aksjer

Kapital har tradisjonen tro spurt meglerhusenes største og viktigste kunder om hvem som har vært flinkest til å analysere aksjemarkedet det siste året, i år fordelt på 16 ulike kategorier. DNB Markets er beste meglerhus i årets analytikerkåring.

6 min lesetid

Andre leser også: