Kapital

Beste vin over og under 200 kroner:

Lyst på litt bobler...

Pet Nat Foto Vinmonopolet
Publisert:6. februar 2019

Lyst på litt bobler? Da er løsningen naturlig perlende vin - også kjent som pét nat.

Prosecco, Cava, Cremant og  Champagne er velkjente vinstiler for musserende vin,men en annen, og enda eldre måte å lage musserende vin på, kalles methode ancestrale på fransk, som rett og slett betyr gamlemåten. Den nesten utdødde måten å lage vin på har fått et realt oppsving de siste årene. Vintypen kalles vanligvis pétillant naturel eller bare pét nat.   Pét nat er kort og godt vin som er tappet på flaske før den er gjæret ferdig. Med vinen følger både levende gjær og sukker. Inne i flasken spiser gjæren opp resten av sukkeret og lager bobler og smak. Smaker som hvitvin med halvparten av boblene som Champagne har. Best av alt? Passer veldig godt til fiskeretter med smørrike sauser.

Under 200

Annonse

Meinklang Foam Somló PetNat

2017, 87

Lys gulgrønn farge. Grumset, bunnfall. Grapefrukt, sitrus og mineraler på duft. Perlende fruktdrevet og svært matvennlig syrlighet.

Les mer
  • Fisk, Aperitif Passer til
  • Hárslevelu, Juhfark Drue
  • Østerrike, Østerrike Område
  • Meinklang Produsent

Over 200
 

Langmann Pet Nat

2016, 86C

Lys grønngul farge. Pære, eple og fruktdrevet på duft. Små bobler. Gjær/ druepreget ettersmak med vegetale toner.

Les mer
  • Aperitif Passer til
  • Muscat ottonel Drue
  • Østerrike, Steiermark (styria) Område
  • Langmann Wein & Sekt Produsent

“Glad i mat og vin? Last ned Norges nye vin-app; Smakeappen  Lastet ned over 4.000 ganger på én helg!”
www.smakeappen.no

 


Andre leser også: