Kapital

Tech ·  Nervesignalene går tregt:

Langsom smerte

Gni mot smerten: Cecilia Brækhus setter inn et slag mot Aleksandra Magdziak-Lopes under tittelkampen 8. desember 2018. Magdziak-Lopes burde tatt telling og gnidd treffstedet for å redusere smerten. Foto: NTB scanpix NTB Scanpix
Publisert:15. februar 2019

Når du treffer tommelen med hammeren, så vet du at dette blir vondt. Men smerten kommer først etter ett sekund.

Finn frem en metallkniv eller en metallskje, ta av deg sokken, og legg den oppe på foten. Du merker berøringen før du merker kulden fra metallet. Dette skyldes at informasjonene om berøring og temperatur ikke når hjernen samtidig. De har forskjellig hastighet langs nervebanene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn