Kapital

Næringsliv ·  Frynsegoder i fokus:

Hvorfor skattlegge frynsegoder overhodet?

Verdsettelsesproblemer: For noen ytelser kan verdsettelsesproblemene være så vanskelige at man unnlater å skattlegge fordelen overhodet. Et praktisk viktig eksempel er fri parkering på arbeidsstedet. unknown Nejad Arash unknown Nejad Arash © Hegnar Media
Publisert:21. februar 2019

Nye regler om frynsegoder har vakt diskusjon. Vi skal ikke gå inn i den diskusjonen, men se litt på noen generelle spørsmål om skattlegging av frynsegoder, eller naturalinntekter, som er skattelovens uttrykk.

Et første spørsmål er hvorfor man bryr seg med å skattlegge disse overhodet. Det er ofte vanskelig å gjennomføre i praksis, ikke minst fordi fordeler i form av varer og tjenester må verdsettes. Det er dessuten sikkert begrenset hvor mye skatteinntekter det gir å skattlegge slike naturalinntekter.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn