KapitalVin

KapitalVin · Norsk vinkelner NM 2019:

Norges beste vinkelner for fjerde gang

Strålende fornøyd med premien.
Publisert:3. februar 2019

Det var Henrik Dahl Jahnsen, som til daglig jobber på Bølgen & Moi i Kristiansand, som gikk av med årets seier. På andreplass kom Simon Zimmermann og tredjeplassen gikk til Francesco Marzola.

Søndag 3. februar var det duket for Palmer Norsk Vinkelnermesterskap 2019 på Latter i Oslo.

Annonse

Etter knallhard konkurranse gikk Henrik Dahl Jahnsen av med seieren i år igjen i Norges vinkelnermesterskap. Til daglig jobber han på Bølgen & Moi i Kristiansand og er også påtroppende vinsjef på nye Hotel Britannia i Trondheim.
 

En overrasket Henrik vinner for fjerde gang 

Rekordmange deltakere og tilskuere

Det var et tøft opplegg som ventet de 14 spente kandidatene som hadde kvalifisert seg til vinkelner NM. På programmet stod blant annet teoriprøver og blindsmaking foran mer enn 350 engasjerte tilskuere. Det har aldri vært så mange påmeldte deltakere og tilskuere før.

Alle deltakerne var spente i ukevis før konkurransene. Nervene var i høyspenn før det hele startet på Latter på Aker Brygge, og Norges beste vinkelner skulle kåres. Tidlig søndag morgen stilte kandidatene opp i full sommelieruniform og klare for dyst. Bak alle påmeldingene ligger årevis med trening og dedikasjon for å forsøke å bli Norges beste vinkelner 2019.

Konkurransen startet med en skriftlig blindsmaking av fem drikkevarer før deltakerne måtte kjempe seg gjennom en hard teoriprøve på 45 minutter med 45 spørsmål. I neste runde skulle kandidatene briljere med sine ferdigheter for korrekt dekantering og servering av vin til fire gjester foran en fullsatt sal, for å sikre seg en plass i semifinalen.

Finalistene på scenen under årets vinkelner NM.

Utfordrende oppgaver

Åtte lettede kandidater kom videre til semifinalen som bydde på tre utfordrende oppgaver, hvor de blant annet måtte lage en klassisk Manhattan Cocktail i løpet av tre minutter.

Overraskelsen var ikke stor når dommerne kunngjorde finalistene. Etter noen nervepirrende timer stod man igjen med de samme deltakerne som i 2018. Francesco Marzola fra Park Hotel Voss, Simon Zimmermann fra Happolati i Oslo og Henrik Dahl Jahnsen fra Bølgen & Moi i Kristiansand. I tillegg deltok gjestedeltakeren, Andreas Kyprianou fra Kypros, i finalen. 

De fire finalistene viste stor faglig kunnskap og evne til å underholde både publikum og dommere. Stemningen var til å ta og føle på før dommerne skulle lese opp vinneren av årets vinkelner NM, og for fjerde år på rad gikk Henrik av med seieren til stor applaus og jubel fra publikum.

Disse åtte kom til semifinalen av Vinkelner-NM.

De andre semifinalistene i NM 2019

Kristoffer Aga - Renaa, Stavanger
Aleksander Iversen - Omakase & Genki, Oslo
Karianne Fornes - Jarmans Gastropub, Oslo
Andreas Høgfeldt - Brasserie Ouest, Oslo
Helle Hasting- Alchemist, København
Øystein Voll - Cru Vin & Kjøkken, Oslo
Jonathan Lundgren - Fish & Cow, Stavanger
Dag Magnus Bakstad - Kafé Löve, Oslo
Alexandra Åberg - Kafé Löve, Oslo
Ketri Leis - Pazzo Wine Bar, Estonia

Sander Johnsson årets juniormester

I forkant av vinkelner NM ble det avholdt Moët & Chandon Junior Wine Awards på Latter som er for unge vinkelnere og vinkelnerstudenter hvor øvre aldersgrense er 25 år. Seks deltakere prøvde seg i årets konkurranse foran en fullstappet sal.

Etter en innledende runde med en teorioppgave og blindsmaking av to viner var det Sander Johnsson 21 år, Tango og Fish & Cow, Nikolai Haram Svorte 21 år, Restaurant Bro og Robert Johansen 24 år, Park Hotel Vossevangen som gikk videre til finalen.

Til slutt var det dyktige Sander Johnsson som gikk av med seieren. Nikolai Haram Svorte kom på 2. plass og Robert Johansen tok 3. plassen i årets junior vinkelner NM.


Les også:

Andre leser også: