Kapital

Vi har bedt analytikerne som ble kåret til Norges beste i årets første utgave til å plukke ut sine beste case i sine respektive sektorer. Dermed får vi grunnlaget til å sette sammen en godt blandet portefølje med aksjer fra Oslo Børs, samt et par utenlandske børser, der de beste aksjeanalysene som er å oppdrive her til lands ligger til grunn. For 2019 har vi fått inn 15 kjøpsanbefalinger, tre salgsanbefalinger og to litt vagere hold-anbefalinger.

Annonse

Vi biter oss merke i at analytikerne som dekker olje- og offshoresektorene har beholdt troen på mange aksjer etter et meget urolig siste halvår for alt som er oljerelatert i fjor. Oddvar Bjørgan i Carnegie, som ble kåret til best av samtlige analytikere for 2018, har nå kjøpsanbefalinger både på Equinor og Kjell Inge Røkke-dominerte Aker BP.

– Vi tror oljeprisen vil bevege seg oppover spesielt i første halvår i år, og da vil normalt sett Equinor-kursen gjøre det samme, slår Bjørgan fast.

Rigganalytiker Martin Huseby Karlsen klinker også til med kjøp i både Odfjell Drilling og BW Offshore, mens John Olaisen i ABG Sundal Collier har kjøp på to seismikkaksjer, TGS-Nopec og Spectrum.

– Man får ikke bedre kvalitetsselskap blant oil service-selskaper enn TGS, ifølge Olaisen.

Les også

Norges beste analytikere:

Investorenes drømmelag

En annen sektor som har fått hard medfart de siste månedene er detaljhandels­sektoren, med sportskjeden XXL i spissen. Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen mener den begredelige utviklingen vil snu, og anbefaler både XXL og billigkjeden Europris. Han tror mye av det som gikk feil for XXL i fjerde kvartal, kan snus. Også innen eiendom har sektoranalytikeren tro på blant annet kjøpesentrene til Olav Thon. Blant de øvrige analytikerne er bildet mer blandet. Blant aksjer analytikerne er spesielt skeptiske til, er Schibsted og rederiet Golden Ocean.

Analytikertips'

 

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn