Kapital

Markedet for næringseiendom har vært superhot i flere år med stigende priser både i transaksjonsmarkedet og i leienivåene. Det er lite eller ingenting som ser ut til å legge en demper på markedet, ifølge Kapitals eiendomspanel.

Annonse

Siden høsten 2016 har det kompetansetunge panelet møttes halvårlig for å diskutere markedet. Med unntak av de to første møtene har optimismen vært stor.

– Vi har hatt en kjempestart på året, sier arbeidende styreleder Roar Sandnes i næringsmegleren Akershus Eiendom. – Det har bare vært fortsettelsen av det gode fjoråret. Det er så mye penger i verden og i Norge som søker avkastning når rentenivået fremdeles holder seg lavt. Det er ingen signaler så langt på at dette vil endre seg, sier Sandnes.

Les også

Spår kanonvekst innen coworking:

Spår kanonvekst innen coworking

Peter T. Malling jr., som er leder for markedsavdelingen i det familieeide selskapet Eiendomshuset Malling & Co, forteller at de også har hatt en god start på året.

– Jeg har inntrykk av at det er større investeringsvilje enn tilbud, supplerer Bøyum.

Men hva man kan forvente seg fremover? Hvordan påvirker urolighetene på børsen og det nå mer avkjølte boligmarkedet markedet for næringseiendom? Er utlendingene fremdeles keene på å kjøpe i det norske markedet? Hva skjer med nivået på yielden fremover, som er nøkkelbegrepet innen næringseiendom?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn