Kapital

“Hva man kan lære av dette? Først og fremst, ikke forelsk deg i en aksje. Jeg tror privatinvestorene forelsket seg i Fingerprint Cards, og at de mistet kontakten med virkeligheten, sier investeringsøkonom Per Hansen i Nordnet til Kapital.

Annonse

I en ikke altfor fjern fortid var biometriteknologi den heteste sektoren i de skandinaviske markedene. Men siden den gang har mesteparten av optimismen forduftet, aksjekursene stupt og de negative overskriftene dominert nyhetsbildet.

Den nærmest febrile utviklingen illustreres best ved den tidligere småsparerfavoritten Fingerprint Cards – i 2015 kursvinner i hele det europeiske markedet, med en oppgang på rundt 1.400 prosent. Hos “söta bror” gikk folk mann av huse for å sikre seg en andel i det nye teknologieventyret.

Les også

Buchardt vil ha eget reiselivsdepartement:

Fisker etter tyske hotellgjester

I dag handles aksjen for omtrent en åttendedel av det den gjorde på høyden.

– Et klassisk fenomen, der ett eller flere selskaper dikterer en hel industri med tilsynelatende fenomenale vekstutsikter. Det som skjer da, er at flere konkurrenter vil være med på festen. Når veksten så kommer ned i industrien, vil disse konkurrentene kjempe om de inntektskronene som er å finne, og dette vil til slutt legge et helvetes press på marginene, sier Hansen.

Fingerprint Cards

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn