KapitalVin

KapitalVin · Oppskrifter til jul og nyttår

Svineribbe med kald rødkålsalat 

Svineribbe Foto: Sune Eriksen
Publisert:14. desember 2018

Du trenger:

  • Tynnribbe
  • Rødkål
  • Appelsin
  • Nøtter/mandler
  • Tørket frukt (dadler, svisker, aprikoser)

Slik gjør du:

2 dager før steking gnis ribben inn med 2–3 ts salt og dertil mengde pepper.

Ha ribba i ei langpanne, hell på 2-3 dl vann, dekk med aluminiumsfolie og damp ribben 1 time på 230 grader.

Ta deretter av folien og stek videre på 200 grader i 1,5–2 timer.

Hvis svoren ikke er skikkelig sprø på slutten av steketiden, kan du skru ovnen på fullt (250 grader) og steke ribben høyt i ovnen til svoren “popper”. Følg med, dette går fort.

La ribba hvile 20–30 min. før den skjæres i.

Finsnitt rødkålen og vend den sammen med litt salt og sitron.

Skjær ut appelsinfileter.
Rist mandler eller nøtter i en tørr panne og hakk dem grovt etterpå.

Del den tørkede frukten i strimler.
Bland det hele sammen.

Les også

Oppskrifter til jul og nyttår

TV-kokkens tips: Slik blir julemiddagen perfekt

Tissot Crémant de Jura

87

Meddels gulgrønn farge. Små bobler. Gjær, eple og mineraler på duft. Rik, konsentrert smak av grønt eple og sitrus i ettersmaken. Passer fint til ribbe

Les mer
  • Pinot noir, Chardonnay, Chardonnay, Pinot noir, Poulsard, Trousseau (merenzao) Drue
  • Frankrike, Jura Område
  • André et Mireille Tissot Produsent

 

Markus Molitor Riesling Trocken

2017, 88

Lys gulgrønn farge. Grønt eple, mineralsk og sitrusfrukt på duft. Velbalansert med flott syrlig utgang.

Les mer
  • Riesling, Riesling Drue
  • Tyskland, Mosel Område
  • Weing. Markus Molitor Produsent

Les også:

Ukens vintips

Rimelig og velsmakende hverdagsvin

Ukens vintips er et lite funn om du ønsker deg en økologisk, velsmakende vin. Server vinen i store glass og nyt den fruktdrevne stilen fra Spania

1 min lesetid

Andre leser også: