Kapital

Boligmarkedet er altså preget av usikkerhet – dels som følge av et visst skifte i pengepolitikken, men også fordi utbudet av ferdigstilte boliger skyter fart. Imidlertid råder fortsatt optimismen hos flere markedsaktører – Norsk Boligbyggelag forventer for eksempel en oppgang i boligprisene på fem prosent i 2019. Kapital spår at det alt i alt ligger an til en forsiktig boligprisvekst til neste år – men det er også risiko for at ikke blir noen vekst å snakke om i det hele tatt. Og til tross for at boligprisene har stabilisert seg og at gjeldsveksten blant husholdninger har flatet ut, trekker likevel OECD frem boligmarkedet som den største risikofaktoren for norsk økonomi. Organisasjonen, som spår at norsk økonomi vil stige med litt over to prosent i 2019, peker samtidig på at de økte olje -og gassinvesteringene kan sende veksten ytterligere opp. Kapital forventer at ordrebøkene til norsk leverandørindustri tar seg klart opp i 2019 – Statistisk sentralbyrå anslår at de kommer til å øke med rundt 20 milliarder kroner.

Annonse

 

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn