Kapital

Næringsliv · Skatt:

Skatteplikt for gevinst i oddsspill?

Wuttudal, Tore Samfoto
Publisert:4. desember 2018

Med økning av spillaktivitet, særlig på internett, dukker skattespørsmål stadig oftere opp. Merkelig nok er spørsmålet ofte om inntekten er tilfeldig eller ikke.

Skatteloven har en litt bortgjemt bestemmelse som oppstiller skatteplikt for “tilfeldige gevinster, herunder gevinst ved konkurranse, spill, lotteri og lignende”. De praktisk viktigste gevinstene er riktignok unntatt; det gjelder gevinster fra Norsk Tipping, fra totalisatorspill og utlodning iht. norsk lovgivning, og dessuten tilsvarende spill i andre EØS-stater. Og for premiene som ikke er unntatt på denne måten, gjelder et terskelbeløp på 10 000 kroner: Bare hvor gevinst pr. spill overstiger dette beløpet inntrer skatteplikt, men da for hele beløpet, ikke bare det som overstiger 10 000 kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn