Kapital

Næringsliv ·  De lykkes også utenfor idrettsarenaen:

Sjakkstjernen eier aksjer for over 90 mill.

Spiller i aksjemarkedet: Netto finansinntekter i selskapet til Magnus Carlsen tok mer enn tregangeren i fjor. Samtidig eser verdien av sjakkmesterens aksjeportefølje stadig ut. Bendiksby, Terje AP
Publisert:13. desember 2018

Magnus Carlsen har gjort flere sjakktrekk i aksjemarkedet og blir tyngre og tyngre innen finans. Det samme blir flere av hans sportskolleger. Her er noen av idretts-Norges råeste aksjeinvestorer.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen er en aktiv spiller også i aksjemarkedet. Han er personlig registrert med aksjer i både Yara, Hydro og Equinor i aksjonærregisteret. I tillegg er selskapet Magnuschess – som eies med 85 prosent av ham selv og 15 prosent av hans far Henrik – oppført med eierskap i 11 selskaper (se tabell). Både flyselskapet Norwegian, venturefond og eiendomsfond er blant selskapene Carlsen indirekte har satset på, og han har tilsynelatende truffet bra med flere av sine investeringer. Selskapets netto finansinntekter tok mer enn tregangeren i fjor. Samtidig eser verdien av sjakkmesterens aksjeportefølje stadig ut.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn