KapitalVin

Du trenger:

  • Pinnekjøtt
  • Like deler kålrot, potet og gulrot
  • Smør
  • Epler
  • Persille
  • Sitron

 

Slik gjør du:
Vann ut pinnekjøttet i et drøyt døgn (24–30 timer).

Ha en rist eller pinner i en kjele og fyll vann opptil toppen av risten/pinnene.

Damp kjøttet i ca. 3 timer, til kjøttet løsner fra beina. Pass på så kjelen ikke koker tørr, fyll da på med litt mer vann.

Mens kjøttet damper, kokes grønnsaksmosen.

Skrell og del opp grønnsakene, kok dem møre i lettsaltet vann.

Hell av nesten alt vannet, ha i en god klatt smør og kjør til mos med en stavmikser.

Finsnitt litt epler, ha på hakkede urter og sitron.

Grill kjøttet hvis ønskelig rett før servering. 250 grader i 4–5 min.

Server mosen med kjøtt og eplesalat!

Les også

Oppskrifter til jul og nyttår

TV-kokkens tips: Slik blir julemiddagen perfekt

Pieropan La Rocca Soave Classico

2012, 89B

Lys grønngul farge. Konsentrert aroma og smaksbilde. Gul eple, sitrus og voks på duft. Fyldig smak med elegante toner. Utmerket syrestruktur og lang ettersmak.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Garganega Drue
  • Italia, Veneto Område
  • Az. Vit. Leonildo Pieropan Produsent

Ruinart Brut

89

Middels gulgrønn farge. Små bobler. Grønt eple, nøtter og gulfrukt på duft. Elegant, fyldig fruktighet. Balansert syrlighet og lang ettersmak. Server i store glass.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Pinot noir, Chardonnay Drue
  • Frankrike, Champagne Område
  • Ruinart Produsent

Rodez Ambonnay Blanc de Noirs, Brut

88

Lys gulgrønn farge. Røde epler, sitrus og mineraler på duft. Flott syrlighet og delikat mousse Balansert ettersmak med røde bær, mineraler og sitrus. Passer til pinnekjøtt

Les mer
  • Pinot noir Drue
  • Frankrike, Champagne Område
  • Eric Rodez Produsent

Les også:

Ukens vintips

Rimelig og velsmakende hverdagsvin

Ukens vintips er et lite funn om du ønsker deg en økologisk, velsmakende vin. Server vinen i store glass og nyt den fruktdrevne stilen fra Spania

1 min lesetid

Andre leser også: