Kapital

Livsstil ·  Solgte eksklusive ur for millioner:

Klokkedealer i momsfelle

Brukt, men ikke billig: Bruktmarkedet for dyre klokker koker for tiden og få har vært mer aktive i kjøp og salg enn en 39 år gammel konsulent fra Bærum som har havnet i klammeri med Skattemyndighetene om merverdiavgift. Illustrasjonsfoto. Foto: Torstein Bøe/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:27. desember 2018

Etter at konsulenten hadde omsatt brukte klokker for anslagsvis ni millioner på to år, banket skattevesenet på døren. Fem år etter bokettersynet tapte klokkedealeren til slutt tvisten om merverdiavgift i lagmannsretten. Nå anker han til Høyesterett.

Annenhåndsmarkedet for eksklusive klokker har økt kraftig i takt med større klokkeinteresse i Norge, og spesielt gjelder det for mekaniske ur. Noen er entusiastiske samlere – med mange kjøp og salg – andre har kjøpt seg en ny, kostbar klokke som de er blitt lei og ønsker seg noe annet. Hittil i år er “Rolex” det tredje mest populære søkeordet på FINN Torget, bak ”sykkel” og ”sofa”, og så langt i år er det publisert mer enn 800.000 klokke-annonser samme sted. Det sier noe om aktiviteten i bruktmarkedet, som også omfatter Tidssonen.no og Klokkeriet på Facebook samt bruktforhandlere som Time Watches i Øvre Slottsgate i Oslo sentrum som ble etablert i 2016.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn