KapitalVin

KapitalVin · Beste vin over og under 200 kroner:

Bobler til begjær

Publisert:13. desember 2018

Musserende vin stiger i salg i Norge. Ikke uten grunn. Utvalget er enormt og mulighetene for et godt kjøp kontra pris er mulig.

Ordet musserende har sin helt en effekt på humøret. Det passer liksom inn med fest, nyttår,vennelag og god middager.  Vi tar ofte Champagne for gitt, men vi skal takke England for både for teknikken og støpte glassflasker som skulle til til for å nyte champagne i dag. England var først ute med å lage Champagne. Det første dokumentet som skriver om champagne er Sir George Etherege i 1676 i skuespillet The Man Of Mode i England.  Det er ikke før mye senere det dukker opp i Frankrike. I 1718 kommer det første skriftlige franske dokumentet som nevner champagne.

Les også

Pol-sjef Hilde Britt Mellbye i milliardspill:

Annonse

Drømmer om å overta taxfree-salget



Under 200

Grand Mouton Extra Brut Methode Traditionelle

88

Lys grønngul farge. Mineralsk, vinøs med melon og eple på duft. . Markant syrlighet og små bobler. Plantet i 1937. Sjelden type vin i Norge. 480 flasker tilgjengelig. Utrolig pris for kvaliteten

Les mer
  • Skalldyr, Lyst kjøtt Passer til
  • Frankrike, Loire Område
  • Metaireau / Grand Mouton Produsent

 

Over 200

Wiston Cuvée Rosé NV

87C

Lys lakserosa farge. Rødt eple, rips og mineraler på duft. Markant syrlighet og mineralsk avslutning

Les mer
  • Skalldyr, Aperitif Passer til
  • Pinot noir, Chardonnay Drue
  • England, England Område
  • Wiston Estate Produsent

Les også:

10 gode kjøp

Et hav av champagne

Kjøp heller fra druedyrkerne som produserer champagne under eget navn enn fra de store champagnehusene. 

2 min lesetid

Andre leser også: