Kapital

Næringsliv · Advokatforeningen advarer mot ny organisering:

Spår dyrere advokat­tjenester

Advarer: I dag er det advokatene som finansierer hele tilsyns- og disiplinærsystemet, og ved opprettelsen av flere enheter i dette systemet, vil det bli økte utgifter for advokatene, sier generalsekretær Merete Smith. Øijord, Thomas Winje NTB scanpix
Publisert:3. januar 2019

Justisdepartementet vil avskaffe Advokatforeningens disiplinærordning og opprette et nytt advokatsekretariat. Det faller ikke i god jord hos Advokatforeningen.

I 2015 la Advokatlovutvalget frem forslag til ny advokatlov. Lovutvalget fikk i oppdrag å gjennomgå dagens regelverk for advokater, foreslå revideringer og vurdere om det burde utformes en egen advokatlov. I utredningen falt utvalget ned på at landets over 8.000 advokater bør få en egen lov hvor alle reglene for advokater skal samles.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn