Kapital

I et Norge der 98–99 prosent av all elektrisk kraft lenge har kommet fra vannkraft, og der nå nesten halvparten av alle nye personbiler som selges er elbiler, fremstår kanskje ikke Michael Liebriechs fremtidsanalyser som så veldig spenstige.

Annonse

Men på verdensbasis skal ganske mye skje de neste 22 årene for at Liebreich visjon om en “Three- Third World” i 2040 skal oppfylles. Det vil si en verden der både en tredjedel av all elektrisitetsproduksjon i verden kommer fra sol og vind, der en tredjedel av alle kjøretøy i verden vil være elektriske, og der energieffektivisering vil gjøre at hver enhet energi i 2040 vil bidra med en tredjedel mer til BNP enn i dag.

Les også

Unge influencere tjener rått:

Blogg­millionærene


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn