Kapital

– Svenskene og jeg har hatt et nært av- og -på -forhold i mange år. Jeg har jo i hele karrieren min hatt som et av hovedmålene mine å sørge for at svenskene blir skuffa, men jeg har landet på å gjøre et unntak denne gangen, sier Petter Northug om svenskenes skyhøye forventninger til ham både som forfatter og i løypa.

Annonse
Les også

I skisporet har det ikke gått på skinner for Northug de siste sesongene. Desto mer suksess har han i bokbransjen. Selvbiografien hans, Min historie, som ble utgitt på Pilar Forlag i oktober, selger så godt at den allerede har satt rekord.

– Jeg er alltid i humør til å slå en rekord, enten det er i skisporet eller på boklistene, sier Northug.

Forlagssjef Sarah Natasha Melbye i Pilar Forlag forteller at de ikke engang turte å håpe på den salgsstarten de har fått.

– Vi har aldri utgitt en bok som har solgt raskere, og den ligger an til å bli en av årets mest solgte bøker, sier Melbye.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn