Kapital

Tech ·  Til alt, utenom forlovelser:

Diamantjordskjelv styrke 9 på Richters

Forlovelsesring: Meghan Markle, hertuginne av Sussex, viser frem forlovelsesringen sin: Not bad. Diamanter i slike ringer må være naturlige, sier De Beers. Men selv ikke gullsmeden kan se om diamanten er syntetisk uten bruk av avanserte og kostbare instrumenter. Foto: NTB scanpix AP
Publisert:14. november 2018

“Et strategisk grep verdig Machiavelli” med virkning som “et jordskjelv med styrke 9 på Richters skala”, var blant reaksjonene da diamantgiganten De Beers i juni lanserte en kolleksjon syntetiske smykkediamanter med priser som lamslo konkurrentene.

I 130 år har De Beers Group vært verdensledende på utvinning og distribusjon av diamanter, først og fremst basert på enorme diamantgruver i Sør-Afrika og knallhard kontroll med salget.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn