Kapital

Leder og kommentar · Trygve Hegnar:

Øremerket skatt

– For å unngå finansieringsbrist i velferds-Norge kan vi arbeide mer (mange må allerede det), kutte i velferdstjenestene, effektivisere i offentlig sektor og kanskje betale mer skatt, skriver Trygve Hegnar i sin kommentar. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:7. november 2018

Alle vet at det i fremtiden vil bli færre yrkesaktive pr. pensjonist. Det gjentas og gjentas i statsbudsjettene, og det er en viktig gjenganger i perspektivmeldingene. Dette kan, hevder mange, gjøre det vanskelig å finansiere velferdsstaten. Stadig færre skal arbeide og skaffe inntekter til seg selv og statskassen (inkludert kommunene).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn