Kapital

Leder og kommentar · Trygve Hegnar:

Øremerket skatt

– For å unngå finansieringsbrist i velferds-Norge kan vi arbeide mer (mange må allerede det), kutte i velferdstjenestene, effektivisere i offentlig sektor og kanskje betale mer skatt, skriver Trygve Hegnar i sin kommentar. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:7. november 2018

Alle vet at det i fremtiden vil bli færre yrkesaktive pr. pensjonist. Det gjentas og gjentas i statsbudsjettene, og det er en viktig gjenganger i perspektivmeldingene. Dette kan, hevder mange, gjøre det vanskelig å finansiere velferdsstaten. Stadig færre skal arbeide og skaffe inntekter til seg selv og statskassen (inkludert kommunene).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn