Kapital

Influencer

Medietilsynet definerer begrepet influencer som en som påvirker, og ”som bruker digitale mediekanaler til å nå ut til folk med sitt budskap”. De må ha mange følgere, og her snakker vi om mer enn familie, venner og bekjente.

I kraft av sine mange følgere har influencerne sterk påvirkningskraft, og de er derfor svært interessante for annonsører som gjerne betaler store summer for å promotere produktene sine i deres kanaler.

En influencer kan gjerne benytte seg av flere ulike sosiale medier for å uttrykke seg, som blogger, Instagram, YouTube, Twitter og Face­book, mens en blogger i all hovedsak holder seg til bloggen sin.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn