Kapital

“Tiganger’n på to år”, skrev Kapital våren 2014. Da hadde et bilde av Fredrik Værslev (39) blitt solgt på auksjon i New York for et dollarbeløp som den gang tilsvarte 830.000 kroner. Det var ti ganger så mye som verket ble solgt for i 2012. Et halvt år senere fulgte VG opp med artikkelen “Norges mystiske kunstkomet”. Anledningen var et annet Værslev-verk som gikk under hammeren for 2,2 millioner kroner på en auksjon, også det i New York. Dermed ble kunstneren, som den gang bare vare 35 år gammel, en av de best betalte norske kunstnerne i annenhåndsmarkedet – nesten på nivå med Odd Nerdrum (74) og Bjarne Melgaard (51) som har satt rekorder i kunstmarkedet på hhv. tre og 2,8 millioner kroner i tilslag. For Melgaards del gjaldt dette en installasjon. Det dyreste maleriet hans er ”bare” omsatt for 580.000 kroner.

Annonse
Les også

Nordmenn kjøpte kryptovaluta på topp:

Verdier for milliarder er blåst bort

Siden den gang har Værslev blitt valgt til å være Festspillutstiller i Bergen. Han har blitt innkjøpt av Nasjonalmuseet og av en rekke profilerte kunstsamlere og finansprofiler, deriblant Christen Sveaas, Øyvind Eriksen, Knut Brundtland og forlegger Erling Kagge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn