Kapital

Investor ·  ABG Sundal Collier-kursen saftig ned:

Det er bare å kjøpe, folkens!

Midlertidig børspause: ABG Sundal Collier, med toppsjef Knut Brundtland i spissen, har et rådgivnings- og meglerkorps i ryggen som over tid skaper gode aksjonærverdier. Dagens svake aksjekurs bør være en ypperlig kjøpsanledning. Foto: Ivan Kverme
Publisert:2. november 2018

I år har meglerhuset ABG Sundal Collier fått juling på Oslo Børs. Men meglerbutikken lever i beste velgående, noe som forsvarer klart høyere børskurser enn dagens.

Nei, for det ville seg ikke helt for aksjonær- ene i ABG Sundal Collier da det børsnoterte meglerforetaket leverte tredjekvartalsrapporten 17. oktober. Aksjekursen tok et realt kursdykk i takt med svake kvartalstall, og i skrivende stund prises selskapet til rundt to og en halv milliard kroner på Oslo Børs etter et kursfall, selv korrigert for utbetaling av utbytte for 2017, siden årsskiftet på minus fire prosent. Investorene likte ikke inntekts- og resultatutviklingen – i tredjekvartal hadde meglerforetaket samlede honorarinntekter på 229 millioner kroner, mot 271 millioner i samme periode i fjor. Dette representerer en inntektsnedgang på 15 prosent, og hittil i år har ABG – som har kontorer både i Oslo, Stockholm, København, London, New York, Singapore og Frankfurt – alt i alt hatt en omsetningsnedgang på fire prosent. I tredjekvartal endte resultat før skatt på 33 millioner, ned fra 59 millioner i samme periode i 2017 – noe som betyr et resultatfall på godt over 40 prosent.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn