Kapital

“Jeg har hatt rundt 40 prosent avkastning det siste halvannet året. Men selv blind høne kan finne korn. Jeg skal ikke påberope meg å være noen superforvalter, men det er gøy å kunne spare litt aktivt”, sier stortingsrepresentant Peter Frølich.

30-åringen fra Bergen, som er justispolitisk talsperson i Høyre og 2. nestleder i Stortingets justiskomité, er en av over 40 stortingsrepresentanter som er oppført med eierskap i aksjer i Stortingets register over stortingsrepresentantenes verv og økonomiske interesser. Mange av stortingspolitikerne eier kun aksjer i enkeltpersonforetak eller selskaper med liten eller ingen aktivitet og små eierinteresser, men noen eier porteføljer med børsnoterte aksjer verdt hundre tusener av kroner. Enkelte er så børsinteresserte at de tidvis bruker fritiden til å utarbeide selskapsanalyser for eget bruk.

Annonse

– Noen ganger setter jeg meg ned med ulike caser og prøver å lage en liten analyse, jeg regner av og til på om det er mulig å finne noen underprisede aksjer, sier Frølich.

Les også

Miris Eiendom i trøbbel:

Eventyrgevinst ble skivebom


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn