Kapital

Sveitsiske Egon Zehnders renommé i Norge fikk en ripe i lakken etter at Kapital avdekket at Telenor-konsernsjef Sigve Brekke i ti år hadde operert med feil på CVen. Deres daværende stjernekonsulent Fred O. Jacobsen mottok anslagsvis mellom 1,5 og to millioner kroner i konsulenthonorar for prosessen med å få Brekke ansatt, uten at feilene i Brekkes papirer ble avdekket.

Annonse

Dette skulle likevel vise seg å ikke være noen hindring for at hodejegerselskapet skulle få flere oppdrag for Telenor-systemet.

Kapital kjenner til at Egon Zehnder i årene etter at Brekke ble toppleder har fakturert Telenor for betydelige millionbeløp. Kun det siste året er det snakk om flere millioner kroner.

Les også

Telenor-styrets krav til ny toppsjef:

– Virker veldig som innavl

Kostbart arbeid

Hodejegerselskapet har både levert konsulenttjenester og vært tungt involvert i arbeidet med Telenors såkalte Global Appraisal Process, et lederutviklingsprogram som ble startet i 2013 under Jon Fredrik Baksaas’ ledelse.

I det sistnevnte programmet har det blitt gjort rundt 300 til 350 lederevalueringer. Telenor bekrefter at Egon Zehnder har vært med fra starten, og at hodejegerselskapet har bidratt i snaut halvparten av disse.

Etter såkalte 360-graders evalueringer, en metode der ledere vurderes av både overordnede, underordnede og sideordnede, har lederne fått tilbakemeldinger på hva de er gode og mindre gode på.

Dette legges igjen til grunn for å planlegge videre karrieresteg. I evalueringssamtalene skal det, i tillegg til den ansatte, i flere tilfeller ha vært én deltager fra Telenor og minst én representant for Egon Zehnder.

I hodejegerbransjen regnes 360-graders evalueringer som omfattende og tidkrevende arbeid. Regningene kan dermed bli tilsvarende store. Etter det Kapital erfarer, har Egon Zehnder fakturert Telenor opp mot 200.000 kroner pr. runde pr. person.

Telenor sier at prisen pr. evaluering er “langt lavere”, men ønsker ikke å gå ut med det konkrete beløpet. Kapital kjenner til at evaluering av Telenor-ledere på lavere nivå, som har vært mye mindre omfattende, har kostet rundt 50.000 kroner, men er også kjent med konkrete beløp på over det dobbelte.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn