Kapital

Torstein Hagen (75) er en mann som ikke kaster bort tiden. Allerede som 33-åring tok han i 1976 roret i Det Bergenske Dampskipselskap, men ble nærmest kjeppjaget fra Bergen etter å ha gjort en ryddejobb i det ærverdige rederiet. Ti år senere omtalte Bergens Tidende ham som en “Gordon Gekko uten bukseseler,” etter den famøse raideren i filmen Wall Street.

Rich enough not to waste time. A player, or nothing …

Les også

Torstein Hagen var som 54-åring så godt som blakk etter et mislykket forsøk på kuppe det nederlandske rederiet Nedlloyd. Men etter å ha manøvrert Viking Cruises ut av trøbbel etter finanskrisen, startet eventyrferden hans.

Annonse

Hagens andreplass på årets liste over Norges 400 rikeste er karrierens foreløpige høydepunkt. Rederen nesten dobler formuen fra i fjor til 52 milliarder kroner (se figur).

Har nittedølen det som skal til for å ta det siste steget – og kapre tittelen som Norges rikeste? 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn