KapitalVin

KapitalVin · Beste vin over og under 200 kroner:

To perfekte viner til reker

Publisert:3. august 2018

Sommeren 2018 har vært legendarisk værmessig. Salget av hvitvin og rosèvin har nådd nye høyder. Det samme har salget av ferske reker. Hvem kan motstå fristelsen av reker og god vin i det sensommeren setter inn?

De nordatlantiske sommerrekene som serveres med majones, nystekt loff og sitronbåter har to elementer som man må ta hensyn til når det velges vin til. Først ut er saltbruken.  Saltinnholdet i rekene varierer mye, og for å finne en optimal vin er en generell regel at en fruktdrevet vin, med lav alkoholprosent en innertier. Neste utfordring er bruken av sitron, dynkes rekene med sitron kan man like greit velge vann. Overdreven bruk av sitron ødelegger vinsmaken. 

Under 200 kroner

En ung riesling fra Tyskland med  restsødme passer best når  rekene er for salte.   Frisk syrlighet og mindre alkohol kombinert med noe restsødme er innertier til valget. Leitz har en rekke viner på markedet, fra de rimelige til viner i verdensklasse. Denne er en ypperlig følgesvenn til de fleste rekebord. 

Leitz Rheingau Riesling Trocken

2017, 87B

Annonse

Lys grønngul farge. Gul frukt og sitrus og mineral på duft. Fruktdrevet med balansert syrlighet og sødme. Lang ettersmak

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Riesling, Riesling Drue
  • Tyskland, Rheingau Område
  • Weing. Leitz Produsent

Over 200 kroner

Er rekene av den store sorten, og mindre salte er veien til en god Chablis kort.  Ikke nødvendigvis av den dyreste sorten, men uten restsødmen en riesling gir.  En Chablis er et trygt valg. 

Chablis AOP

2016, 87B

Middels gulgrønn farge. Eple, sitrus,kalk og sjø på duft. Flott fyldighet og markant god syrlighet.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Chardonnay Drue
  • Frankrike, Chablis Område
  • Domaine Vocoret Produsent

21.september kan du smake på noen av verdens beste viner på DOGA.  For mer informasjon og billetter, trykk her:


Les også:

Ukens vintips

Rødvinsperle fra Sicilia

Rødvinen SP 68 Rosso fra Sicilia skuffer aldri. Heller ikke i 2017 årgangen. Leskende smak med urter, mørke bær og flott syrlighet preger vinen. Ypperlig matvin til retter av grillet storfe, lam eller kalv.

1 min lesetid

Andre leser også: