Kapital

– Du kan fortelle Mr. Finstad at jeg sa han er en løgner, sier Los-Angeles advokaten John W. Martin.

Mr. Finstad, som Martin refererer til, er nordmannen Kristian Finstad (43), eller Kris blant tidligere venner i Los Angeles. Han hadde mange av dem i ”englenes by” i årene 2013–2016. Etter at Finstad gikk personlig konkurs i Norge i 2013, med anmeldte fordringer på 18 millioner kroner, dro han til USA hvor han førte en ekstravagant livsstil verdig en milliardær. Der fløy han privatfly, leaset en Bentley og leide flere fasjonable hus, blant annet i det velstående området Malibu i Los Angeles. Men luksuslivet til Finstad var bygget på en kjempebløff. Nå hagler det med utbetalte regninger, anklager fra flere privatpersoner om at han ikke har betalt dem tilbake lån, samt en alvorlig påstand om gigantunderslag fra app-selskapet Content Checked som Finstad selv etablerte i USA.

Annonse
Les også

Fra luksusliv i LA til huskrangel i Drøbak:

Betalte konas hus med penger fra USA


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn