KapitalVin

KapitalVin · Beste vin over og under 200 kroner:

Edelkrepsen trenger vin

Edelkreps fra Tyrifjorden Foto: Svein Lindin
Publisert:10. august 2018

Krepsesesongen i Norge er i full gang. Vi har plukket ut 2 perfekte viner til krepselaget. 

Krepsesesongen er i gang og ferskvarediskene bugner nå av edelkreps - ihvertall en liten periode. Sesongen varer fra 6. august til 14. september. Nå gjelder det å kalle inn til krepselag og nyte delikatessen sammen med festglade venner og gode viner. Norge er et av få land i verden som fortsatt har en livskraftig krepsebestand.

For et vellykket krepselag bør du regne med cirka én kilo edelkreps per person for et godt måltid. Nøkkelordet for å finne en vin som passer til kreps er saltinnholdet i krepsen etter koking og bruk av krondill.  Blir det for mye salt og krondill, må en vin med restsødme til, f.eks en Riesling, Grüner Veltliner eller en fedmerik årgangschampagne.  Under finner dem som passer best når edelkrepsen er riktig saltet.

Annonse

Under 200 kroner

Les Gras Moutons Muscadet Sèvre et Maine sur lie

2016, 88

Lys gulgrønn farge. Mineralsk aromabilde med eple og sitrus, kalk på duft. Markert syrlighet og lengde. Deilig frisk ettersmak.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Melon de bourgogne, Muscadet, Melon de bourgogne, År gamle stokker Drue
  • Frankrike, Loire Område
  • Dom. de la Pépière Produsent

 

Over 200 kroner

 

Ch. Couhins-Lurton

2015, 91B

Middels gulgrønn farge. Konsentrert, urtepreget aromabilde emed stikkelsbær og sitrus. Markert syrlihet og lang mineralsk, stikkelbær og sitrusaktig ettersmak.

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Sauvignon Blanc Drue
  • Frankrike, Bordeaux Område
  • André Lurton Produsent

21.september kan du smake på noen av verdens beste viner på DOGA.  For mer informasjon og billetter, trykk her:


Les også:

Fokus Etna

Utbruddet

Sicilia stiller i en egen klasse når det kommer til matvennlige viner.

2 min lesetid

Fokus: Sør-Afrika

Opplev Sør-Afrika på nytt

Sør-Afrika har hatt store tilbakeslag som vinprodusent. Nå er det nye tider.

3 min lesetid

Andre leser også: