Kapital

Næringsliv ·  Skal investere i morgendagens selskaper:

Jakter 500 millioner fra Kjeller

Går dypt: Terje Landsgård og Lars Gogstad er partnere i fondet Kjeller Horisont. Fondet investerer i teknologi som skal utvikles til selskaper. Ina Vedde-Fjærestad Ina Vedde-Fjærestad © Hegnar Media
Publisert:5. september 2018

Like før sommeren satte Kjeller Innovasjon i Skedsmo kommune opp et nytt fond, Kjeller Horisont, som skal investere i oppstartsbedrifter innen bærekraft og såkalt deep tech. Det europeiske investeringsfondet EIF har investert 200 millioner i det nye, norske fondet. Nå frir det til norske risikovillige investorer.

På Veterinærinstituttet på Adamstuen i Oslo jobbes det iherdig med å utvikle en mer effektiv vaksine mot virus hos oppdrettsfisk. Om utviklingen går riktig vei, kan denne vaksinen løse noen av oppdrettsnæringens største utfordringer. Bare i Norge utgjør tapet relatert til dette svimlende 17 milliarder kroner. På et annet laboratorium like ved utvikles en vaksine mot paratuberkulose hos kyr, sau og geit som gir et årlig tap i melk- og kjøttproduksjon­en i Europa på mer enn 500 millioner euro. Enda litt lenger nede i gangen jobbes det med utviklingen av en ny metode for presis påvisning av Listeria.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn