Kapital

Eiendom ·  Flott med slott i Sverige:

– Gunstig å kjøpe herregård nå

Vil ha 13,8 mill.: Denne herregården med elleve soverom selges i Värmland. Studio 054 Johan Høwler Studio 054 Johan Høwler © Hegnar Media
Publisert:30. august 2018

I Sverige dumpes prisene på slott og herregårder.

For første gang siden svenske SSB, Statistiska centralbyrån, startet å måle, minsket antallet utenlandske fritidhuskjøpere i Sverige i fjor. Det var riktignok ett unntak. For de siste årene har stadig flere nordmenn reist over grensen til søta bror og kjøpt svenske fritidsboliger der. Antallet fritidshus i Sverige, eid av nordmenn, nærmer seg nå 12.000 og utgjør en økning på 367 prosent siden år 2000. Det er områder som Västra Götaland, Värmland og Jämtland som er mest populære. I midten av august lå det 980 svenske hus og leiligheter ute for salg på Finn.no. Flere av disse objektene er slott og herregårder.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn