Kapital

På listen over de ti mektigste kvinnene i norsk næringsliv er tre tilknyttet Telenor og tre jobber i Equinor. Dette er de to største selskapene i Norge, målt i markedsverdi på Oslo Børs.

Annonse

Telenor til topps

For andre år på rad er det Telenor Norges administrerende direktør Berit Svendsen som er næringslivets mektigste kvinne. I tillegg til sin rolle i Telenor i Norge har hun også ansvaret for selskapets virksomhet i hele Skandinavia. Svendsen innehar dessuten en rekke tunge styreverv. Hun er en kvinne med et enormt kontaktnett, hun er godt likt og jobber beinhardt, og det er ingen tvil om at hun står klar til å rykke opp dersom skulle Sigve Brekke en dag finner på å tre til side.

Hydro
Telenor-topp: Wenche Marie Agerup er kollega med Berit Svendsen i Telenor og har i tillegg flere tunge styreverv. Foto: Silje Sundt Kvadsheim

Nest mektigst blant Norges næringslivskvinner er Gunn Wærsted i lys av sin rolle som styreleder i Telenor. Det siste året har mye dreiet seg om salg av virksomheter for å konsentrere konsernets aktivitet i Skandinavia, samt i Asia, og mindre tid har gått med på skitten maktkamp og negative presseoppslag.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn