Kapital

Han har loset DNB gjennom finanskrisen, oljeprisfallet og er på offensiven i den digitale transformasjonen som har truffet banknæringen med full kraft. Konsernsjef Rune Bjerke har i løpet av de elleve årene han har sittet på toppen av banken, utvist et solid lederskap, bygget opp en god bedriftskultur og forsterket DNBs posisjon som landets største bank. Med 1.500 milliarder kroner i utlån, der mer enn 80 prosent er lånt ut i Norge, samt landets største meglerhus under paraplyen, har DNB enorm makt over norsk næringsliv og norske husholdningers lommebok. For andre gang kårer vi derfor Rune Bjerke til landets mektigste i norsk næringsliv.

– Det er jeg glad for, men det sier mye mer om DNB enn om meg som person, sier Rune Bjerke om pallplassen.

Annonse

– DNB er viktig for Norge, og organisasjonen vår har hatt en fantastisk evne til å tilpasse seg ny konkurranse, ny teknologi, ny organisasjonskultur og endrede rammevilkår.

Les også

Tidligere styreleder i DNB, Anne Carine Tanum, som nylig gikk av etter å ha sittet med styrelederklubben siden 1999, kommenterer kåringen slik:

– Jeg mener det er en god vurdering. Konsernsjefen i DNB har betydelig makt gjennom å være en katalysator for norsk næringsliv, og ikke minst som banken til svært mange norske forbrukere. Med nær 200.000 bedriftskunder i Norge har DNB en svært viktig samfunnsrolle, og dermed har også bankens leder en viktig rolle for norsk næringsliv, sier Tanum.

– Før Rune Bjerke begynte i DNB, spurte jeg hva han ville bli husket som. Da svarte han at han ville bli husket som en all right fyr. Og det er han. Rune er en sjeldent all right fyr!


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn