Kapital

Ingen kjøttspisere kommer til å la seg skremme til å gjøre bedre valg. De må gis et fristende, velsmakende kjøttstykke som også viser seg å være et bedre valg, som den plantebaserte Impossible Burger produsert av California-baserte Impossible Foods , hvor blant andre Bill Gates og Li Ka-shing, Asias tredje rikeste mann, er investorer.

– Noen av verdens største investorer investerer nå i plantebaserte tech-selskaper. Alessandro Demaio, sjef i Eat Foundation

Plantebaserte produkter som Impossible Burger er på vei oppover. Verdensomspennende salg av plantebaserte kjøttalternativ har vokst i gjennomsnitt åtte prosent pr. år siden 2010, noe som er omtrent dobbelt så mye som bearbeidet kjøtt. Det kan altså bli lønnsomt å satse grønt, noe som er bra fordi dersom vi skal kunne fø en verdensbefolkning på nesten 10 milliarder innen 2050 (ifølge tall fra FN) er vi avhengige av at det globale matsystemet er mer bærekraftig enn det er i dag.

I juni samles innflytelsesrike mennesker fra politikk og næringsliv sammen med verdens fremste eksperter innen helse og ernæring på Eat Forum i Stockholm for å finne en løsning på den globale utfordringen.

Impossible Foods

Både Bill Gates og Asias tredje rikeste mann, Li Ka-shing er investorer i California-baserte Impossible Foods, som står bak Impossible Burger. Plantebaserte produkter som Impossible Burger er på vei oppover. Chicago-baserte analytikere ved L.E.K. Consulting har beregnet at markedet økte med åtte prosent til fem milliarder dollar i fjor fra 2016. Impossible Burger har utvidet seg til flere menyer, til og med til hurtigmatkjeder som amerikanske White Castle . De har også nylig gjort sin debut i Hongkong, og planlegger å utvide internasjonalt de kommende årene. Sammenlignet med en burger laget av kuer, bruker en Impossible Burger cirka 1/20 av landområdet, 1/4 av vannet, og produserer 1/8 av drivhusgassutslippene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn