Kapital

Næringsliv ·  Synkende kvinneandel på børsen:

Likestilling på retur

Kvinner på børs: Kjersti Hobøl i tekstilkonsernet Kid, Tiril Haug Villum i Pareto Bank og Birgitte Ringstad Vartal i Golden Ocean er blant de få kvinnelige toppsjefene på børsen. Det blir stadig færre av dem. Cornelius Poppe Cornelius Poppe
Publisert:5. juni 2018

Kvinneandelen blant toppsjefene i landets børsnoterte selskaper går dessverre kun én vei: Nedover!

Andelen kvinner som leder børsnoterte selskaper har lenge vært sørgelig lav, og tidligere i år kunne Kapital fortelle at under to prosent av den samlede markedsverdien til alle de børsnoterte selskapene ble styrt av kvinner. Nå viser det seg at kvinneandelen på børsen har sunket ytterligere.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn