Kapital

I mange år tronet tidligere Folketrygdfond-sjef Olaug Svarva som ubestridt ener på listen over de mektigste kvinnene innen den norske bank- og finansnæringen. Da hun takket for seg tidligere i år, og i stedet fikk tillit som styreleder i DNB, fikk hun ny, stor makt. Kapital-juryen mener imidlertid at bankkonsernets dyktige finansdirektør, som har en mer operativ stilling og enorm innflytelse i det daglige, er hakket mektigere. Derfor kårer vi i år Kjersti Braathen til den mektigste bank- og finanskvinnen i Norge. Braathens formelle tittel er konserndirektør for konsernfinans i DNB, en stilling hun har hatt et par år. Men Braathen har lang fartstid fra banken. Det tipper dessuten i hennes favør at hun er i knallsterk posisjon til å overta stillingen som sjef for hele DNB-konsernet.

Annonse
Les også

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide

– Gode relasjoner er grovt undervurdert

– Kjersti Braathen er en svært god kandidat til å overta når Rune Bjerke går av i 2020, sier finansanalytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier. Gjerland kom selv på pallplass i Kapitals kåring av Norges beste aksjeanalytikere tidligere i år i kategorien Bank og finans.

– En kvinne vil være ønsket som banktopp i 2020 når Rune Bjerke går av, fortsetter Gjerland. – Men det er ingen plankekjøring. Historisk har banken alltid hentet en utenfra og en fra industrien. Banken ønsker at konsernsjefen skal forstå industribedriftene. Det er ikke kutyme å hente fra egne rekker. Det vil tale imot Braathen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn