KapitalVin

KapitalVin · Beste vin over og under 200 kroner:

To flotte musserende til sommerfesten

Publisert:14. juni 2018

Å bringe med seg en eller to flasker med musserende til sommerfesten hever stemningen før man begynner. Om du tar med to gode kjøp fra Italia og Sør-Afrika overrasker du gjestene også.

Alt må ikke være Champagne for å smake godt.  Italia har lenge levert musserende i verdensklasse, nå følger Sør Afrika etter med prisgunstige musserende viner som for 10 år siden var en umulighet fra de kanter.  Begge er gode til aperitif, men passer best til skalldyr og grillet hvit fisk med smørsauser.
 

Sør Afrika i vinden

Kvaliteten på sørafrikansk vin har i de senere år hatt en suksessfull utvikling. Så godt som alle vinmarkene til Sør-Afrika ligger innen en avstand på 160 kilometer fra Cape Town-distriktet hvor klimaet er ideelt for vindyrking. De aller første vinstokkene ble plantet i 1655. Den ansvarlige var Jan Van Ribeeck, som ikke var ute etter å etterligne Europas viner, men ville finne en kur mot skjørbuk for sjøfolkene ombord i det nederlandske ostindiakompaniets skip.

Under 200 kroner

Annonse

Graham Beck Pinot Noir Chardonnay Brut

87B

Lys gulgrønn farge. Modennt eple,sitrus og kjeks på duft. Små bobler. Fyldig rikt anslag med balansert syrlighet og fruktdrevet utgang.

Les mer
  • Fisk, Aperitif Passer til
  • Chardonnay, Pinot noir Drue
  • Sør-Afrika, Western Cape Område
  • Graham Beck Wines Produsent

Bellavista

Bellavista ble grunnlagt i 1976 og lanserte sin første vin i 1979. Grunnlegger og eier Vittorio Moretti begynte med musserende vin mer som en hobby ved siden av en større entreprenørvirksomhet innenfor bygg. Han driver også to mindre hotellvirksomheter og bygger eksklusive seilbåter. I utgangspunktet skulle Vittorio Moretti lage vin til sine venner og seg selv, men etter hvert år har det blitt flere og flere venner å lage vin til!

Over 200 kroner

Bellavista Franciacorta Rosé

2011, 88B

Lys rosa farge, Fruktdrevet, sitrus, markjordbær og fersken på duft, Livlige bobler og ettersmak av modent eple og hint av toast En av de deiligste rosèviner å oppdrive fra Italia

Les mer
  • Fisk, Lyst kjøtt, Skalldyr Passer til
  • Pinot nero, Chardonnay Drue
  • Italia, Lombardia Område
  • Az. Agr. Bellavista Produsent

 

21.september kan du smake på noen av verdens beste viner på DOGA.  For mer informasjon og billetter, trykk her:

Se også siste episode “4 På Fredag” med Heidi Iren Hansen:

 

 

 

 


Les også:

Vintipset:

Lett og fruktig fra Tariquet

Vinene fra Domaine du Tariquet er kjent for den rene, friske frukten de lokale druene i regionen Gascogne er så kjent for. 

1 min lesetid

Andre leser også: