Kapital

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold er også blant de tidligere deltagerne på sjefskurset til Forsvarets høgskole. Hun får ikke fullrost lederutdannelsen.

Annonse

– Kurset er det beste jeg har tatt noensinne. Det at jeg nettopp hadde tatt sjefskurset til Forsvarets høgskole var hovedgrunnen til at jeg ble forsvarsminister, forteller Krohn Devold, som i dag er administrerende direktør i NHO reiseliv.

Det var høsten 2000 at Krohn Devold tok sjefskurset til Forsvarets høgskole i Oslo, og allerede året etter ble hun utnevnt som forsvarsminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjerning som representant fra Høyre.

 

Les også

Synkende kvinneandel på børsen:

Synkende kvinneandel på børsen

– Jeg var leder av justiskomiteen da jeg tok kurset, og hadde fersk kunnskap og unik oversikt da jeg ble spurt om å bli forsvarsminister. Kurset var så bra at jeg ville ha tatt det igjen på flekken hvis jeg fikk tilbud om det, sier Krohn Devold.

Hun er imidlertid langtfra alene om å være mektig kvinne med sjefskurset på CVen. På Kapitals liste over de mektigste kvinnene i Norge finner vi flere tidligere elever, både fra politikken, næringslivet, offentlig forvaltning, mediebransjen og organisasjonslivet. Nylig avsluttet både Senterparti-kvinnen Liv Signe Navarsete og Ap-politiker Marianne Marthinsen sjefskurset, og for ikke lenge siden ble det kjent at nåværende NHO-sjef Kristin Skogen Lund tar permisjon til høsten for å få faglig påfyll på skolebenken på Akershus festning i Oslo.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn