Kapital

Karriere ·  EYs årlige lederlønnsrapport:

Bonusfest for børstoppene

Måler medianen: Advokat og EY-partner Trond Olsen har for 2017 funnet at medianlønnen for medlemmene av konsernledelsene i selskapene som utgjør Hovedindeksen på Oslo Børs steg solid takket bonusøkninger. Foto: Johansen, Erik NTB Scanpix
Publisert:23. juli 2018

Medianavlønningen for konsernledelsene i selskapene som utgjør Hovedindeksen på Oslo Børs, økte med ni prosent i fjor. Forklaringen er et bonushopp på hele 50 prosent i 2017 målt mot året før.

Etter to foregående år med bonusnedgang for konsernledelsene i selskapene på Oslo Børs ble det rene bonusfesten i fjor. Målt ved medianen for alle bonuser gitt til medlemmer i konsernledelsene i selskapene som utgjør Hovedindeksen på Oslo (OSEBX-indeksen), så økte bonusene med 50 prosent i fjor.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn