Kapital

– Store deler av matvarebransjen står bak matsvindel. Det finnes dem som begår matsvindel, og så er det de som finner måter å dekke svindelen på. Mitchell Weinberg, sjef i matetteretningsselskapet Inscatech

Vet vi egentlig hva som er i maten vår eller hvor den kommer fra? I mange tilfeller gjør vi ikke det, mener Mitchell Weinberg, grunnlegger og administrerende direktør i det amerikanske

matetterretningsselskapet Inscatech . Etter en uheldig matopplevelse i Kina i 2009 fikk Weinberg, som har bakgrunn som jurist og internasjonal han­delskonsulent, for alvor øynene opp for utbredelsen av matsvindel, som i korte trekk innebærer at bakmenn tjener gode penger på å servere oss løgner om det vi spiser. For å bekjempe matsvindel opprettet Weinberg selskapet Inscatech. Formålet med selskapet er å sikre at bedrifter gir riktig informasjon om hva som egentlig finnes i maten, og å stoppe kjeltringene som tjener stort på å selge løgner om matprodukter som i verste fall er giftige og kan føre til alvorlige helseskader eller døden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn