Kapital

Leder og kommentar · Kommentar

Handelskrigen

For Donald Trump er alle USAs handelsavtaler, inngått før hans tid, en kata­strofe for USA, skriver Trygve Hegnar. Mega
Publisert:12. april 2018

Den handelskrigen som president Donald Trump har lagt opp til ved å innføre en spesialtoll på import av stål og aluminium til USA, og kravet om en reforhandling av Nafta-avtalen som regulerer frihandelen mellom USA, Canada og Mexico, ble ikke tatt helt på alvor til å begynne med. Umiddelbart ble det gitt unntak for importtollen på stål og aluminium fra EU og en rekke andre land (Norge fikk ikke unntak), og mange mente eller trodde at Donald Trump ville vise at han er en stor forhandler. Gå hardt ut og se hva som skjer, for å få et bedre resultat enn dagens handelsavtaler.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn