Kapital

Næringsliv ·  Dreamline Yacht ekspanderer

Alle mann på dekk

A family affair: Båtgründer John Olav Lefdal omkranset av datteren Martine og kona Turid samt hunden Sarah på M/Y Riva Italia. Yachten tjener som charter- og eventbåt samt flytende salgskontor for nordfjordingen som har enerett på å selge Ferrettis båter til nordmenn. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix NTB Scanpix
Publisert:12. april 2018

Hele familien Lefdal fra Nordfjordeid bidrar når båtimportøren Dreamline Yacht åpner salgskontor på Tjuvholmen i Oslo. Deretter legger de ut på salgstokt til Sverige og Danmark med luksusbåter fra Ferretti Group.

Gjennom 18 år har John Olav Lefdal representert den italienske luksusbåtprodusenten i Norge. Men det har ikke alltid vært like gode tider som nå. Finanskrisen filleristet den eksklusive verftsgruppen såpass at majoriteten av eierskapet ble overtatt av kinesere i 2012. Vi tipper det føles like ille for italienerene som det gjorde for britene at Jaguar og Land Rover ble overtatt av indiske Tata Motors. Men gradvis har økonomien stabilisert seg og båtsalget tatt seg opp, og fjoråret ble bra for den norske importøren.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn