KapitalVin

Druer · VinBibel · Røde druer

Sangiovese

Publisert:21. mars 2018

Navnet betyr noe mer enn hva man forbinder med vin: Jupiters blod, sanguis Jovis. Sangiovese er den fremste bestanddelen i Italias mest berømte vin, Chianti.

Sangiovese stammer åpenbart fra Toscana og det er der den først og fremst viser sin styrke. Dens ulike varianter dyrkes over hele Italia, men dominerer helt i de mellomste delene av landet. Den konkurrerer med Barbera om å være Italias mest dyrkede vindrue. Den er nokså følsom, hvilket gjør at den kan ha vansker med å tilpasse seg i andre land enn Italia. Navnet betyr noe mer enn hva man forbinder med vin: Jupiters blod, sanguis Jovis.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn