Kapital

– De kunstnerne som har best sjanse til å skape et godt marked i fremtiden, er kompromissløse og dedikerte til sitt prosjekt, sier gallerist Christian Torp. – De tar ikke hensyn til dagens markedskrefter, men ønsker å skape en egen stemme som tåler utvikling over tid.

Gallerist Torp, som blant annet står bak utstillingsprosjektet island Oslo i regi av Christian Torp Gallery, er én av de ti kunstekspertene som Kapital har hentet innspill fra for best å være i stand til å utrope Norges mest lovende unge kunstnere, i den forstand at kunsten deres har størst verdistigningspotensial som investeringsobjekter. De andre vi har fått innspill av er Gard Eiklid i Galleri Golsa, kunstrådgiver Mie Mortensen som driver M Art Consulting, ekteparet Venke og Rolf A. Hoff, som har en stor samtidskunstsamling og Blomqvist Kunsthandel, samt en håndfull kunstsamlere, kunsthandlere og kunstrådgivere som ønsker å være anonyme fordi de ikke ønsker å favori­sere enkeltkunstnere. Samtlige bidragsytere regnes imidlertid blant de ledende i Norge innen kunst.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn