Kapital

Anbefalt · Statens pengegave splitter romanifolket

– Legg ned romanisenteret

En stor dag: Det var en stor dag for romanifondets leder Holger Gustavsen (stående) og mange andre da Romaniutvalgets rapport ble lagt fram i Oslo i juni 2015. Storsamfunnet ba om unnskyldning den dagen. Nå viser det seg at deler av romanifolket har liten sans for den “offerrollen” som dyrkes frem i utvalgets rapport. NTB scanpix
Publisert:16. april 2018

Statens pengegave på over fem millioner kroner i året til romanifolkets kulturfond har ført til dyp splittelse i den norske minoriteten. Mange har liten tillit til at den mektige familien Gustavsen og deres nære allierte, som styrer pengene, forvalter pengegaven forsvarlig. En bekymring staten deler.

Denne artikkelen sto på trykk i Kapital 20. oktober 2016 (Kapital 18/2016).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn