Kapital

“Det mangler et friskt, dog seriøst og informer­ende økonomisk tidsskrift i Norge”, uttalte ­Trygve Hegnar da første utgave av Kapital ble lansert 5. mars 1971.

47 år senere har konkurrerende magasiner kommet og gått, mens Kapital er det eneste businessbladet i Norge som har bestått. Vi er nå totalt enerådende i det norske markedet innen dette segmentet med 170.000 lesere, ifølge Kantar TNS en oppgang på 11.000 det siste halvannet året.

Mye har endret seg siden oppstarten hjemme på Trygve Hegnars kjøkkenbenk, men den journalistiske linjen har vært den samme med fokus på gode økonomiske råd, sterke avsløringer, viktige næringslivsreportasjer og velskrevne portretter. Vi har hele tiden bygget våre analyser på den klassiske økonom­iske liberalismen og Hegnars tanker om kapitalismen og en fri uavhengig markedsøkonomi.

Dette vil fortsatt være vårt faglige anker, selv om det nå skjer store endringer i presentasjonen og distribusjonen av stoffet. Som tidligere går vi også nå motstrøms i forhold til andre aktører i mediebransjen. Mens de fleste mediehus har satt i gang digitale transformasjonsprosesser og tonet ned satsingen på sine papirpublikasjoner, eller lagt dem ned, går vi motsatt vei og satser med fornyet kraft på papirutgaven, samtidig som vi lanserer vår nye digitale utgave.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn