Kapital

Advokat John Christian Elden:  – Sorterer tankene i sengen

Vi sendte ut en mail og spurte 13 av landets travleste personer om hvordan de rekker alt i en hektisk hverdag. Under 20 minutter senere fikk vi svar på alle våre ni spørsmål fra advokat John Christian Elden: – Mailboksen er konstant full, men jeg prøver å svare på korte meldinger straks så de ikke hoper seg opp.

Elden ble jurist i rekordfart. Tre år tok det fra han påbegynte jusstudiene ved Universitetet i Oslo i 1988 til han var ferdig. Siden har det meste gått i turbofart for den anerkjente forsvarsadvokaten. Det går knapt en dag uten at han er i retten eller mediene for å kjempe en av sine mange klienters saker. I 1991 trådte han inn i sin fars advokatpraksis, Advokatfirmaet Elden, som i dag er et av landets største selskaper innen prosedyre- og strafferett, med kontorer i fem byer. Advokatfirmaet teller 84 ansatte og har i hvert av de to siste regnskapsårene omsatt for godt over 100 millioner kroner med et resultat før skatt på over 40 millioner. Ved siden av advokatpraksisen har Elden bl.a. deltatt i to regjeringsoppnevnte utvalg, han er redaktør for Lovdata og Gyldendal rettsdata på feltet strafferett og straffeprosess, redaktør i Store Norske Leksikon, vararepresentant på Stortinget, og foreleser/sensurerer ved Politihøgskolen og universitetenes juridiske fakulteter. Utover dette er familiefaren, som stadig figurerer som forsvarsadvokat i en rekke av landets viktigste rettssaker, aktiv i sosiale medier.

– Jeg våkner gjerne i sekstiden. Mye av mitt arbeid er tankearbeid og vurderinger. Den første timen om morgenen er ofte den viktigste for å sortere dagens tanker. Helst fortsatt i sengen, røper han.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn